Jokkis eli jokamiesluokka

Starttaa mukaan

Lisätietoja hyvästä harrastuksesta voi kysellä sähköpostilla jokkis@lmm…

Historien havinaa

JM-harrastajat olivat pieni ja hiljainen ryhmä alkutaipaleellaan. Omat kilpailut niin talvella kuin kesälläkin toi myös lisää harrastajia.

Suuresta joukosta ”syntyi” Hasardi-team v. 1980 huolehtimaan harrastajien oikeuksista. Seuran kuskien taso oli kova ja SM-mitallistejakin saatiin useampana eri vuonna.
JM-lajin huipennus elettiin 1985, jolloin epävirallinen Liigamestaruus tuli Moottorimiehille, tuolloin joukkue kantoi nimeä Lee Cooper -team. JM-huumassa perustettiin seuran virallinen JM-jaosto 1989.

Myös autojen maalihankinnat keskitettiin seuran kautta ja näin saatiin yhtenäinen väritys, jota tarvittiin myös liigassa. Liigaa ajettiin useampana vuonna, mutta menestys ei ollut enää suurta ja putosimme 1.divariin 1990 ja liiga loppui siihen seuran osalta.

Harjoittelu- ja kisapaikkojen puute aiheutti lajin suosion hiipumisen. Liiga houkutteli kuskejamme muihin seuroihin ja iäkkäämpien kuljettajien jäädessä pois, jaoston toiminta loppui.

Jokkistoiminta


Laukaan Moottorimiehillä oli vuonna 2014 pitkästä aikaa edustus myös jokkiksen SM-Liigassa, kun Karstulassa pidetyssä finaalissa oli mukana myös Make & Joke Team.

Joukkueen kuljettajavahvuudessa olivat Vesa Sepponen, Pentti Ohranen, Arto Hietavala, Kimmo Kukonlehto, Terho Lehtonotko, Jouko Närhi, Marko Matikainen ja Veini Siekkinen. Joukkueenjohdosta vastasi Eetu Jutila.

LMM:n 80-luvun menestysvuosiin ei tällä kertaa saatu jatkoa. Menestystavoitteita ei tosin asetettu missään vaiheessa, aikomuksena oli vain pitää kaveriporukalla hauskaa. Siinä tavoitteessa onnistuttiin.

Menestyneimmät kuskimme


Risto Salo

– 1979 TUL-mestaruus?hopea

Ari Pekonen
– 1980 SM-pronssi

Jarmo Pulkkinen
– 1983 ja 1990 SM-pronssi

Lee Cooper -Team
– 1985 Suomen liigamestaruus

Elina Pulkkinen
– 1988 SM-hopea

Aki Teiskonen
– 1999 Nuorten kesämestaruus

Pasi Pulkkinen
– 2009 SM-liigamestaruusjoukkueessa (AT-Kone Team)